Spiekbriefjes

Ik ben met mijn praktijk binnenshuis verhuisd naar een andere kamer. Vorige week is er weer een stapje gezet in de inrichting hiervan. Mijn spiekbriefjes hebben een plekje aan de muur gekregen!

Heb jij vroeger ook wel eens spiekbriefjes gemaakt? Ik wel. Ik schreef dan met een vlijmscherp potlood, zo klein mogelijk op een vloeipapiertje van een sigaret. Het gevolg van deze inspanning was, dat ik alles wat ik op t piepkleine briefje had staan, inmiddels ook uit mijn hoofd wist. En de briefjes konden ongebruikt de prullenbak in.

De spiekbriefjes die in mijn praktijk hangen zijn een stuk groter, en ik heb ze ook niet zelf gemaakt. Het zijn dan ook geen echte spiekbriefjes. Het zijn mooie grote posters van een menselijk lichaam waar alle acupunctuurpunten op staan.

Deze punten gebruik ik ook in mijn shiatsu behandelingen. En natuurlijk weet ik er heel veel uit m’n hoofd gelukkig. Maar soms is het fijn om het toch even te controleren. Of om aan mijn cliënten iets uit te leggen. Wat het ene punt met het andere te maken heeft bijvoorbeeld. 

Met de posters worden de theorie en de praktijk mooi samengebracht. En ik vind het ook fijn dat wat een cliënt gevoeld heeft in de praktijk dan ook weer theoretisch klopt. En dat je dat dan weer inzichtelijk kunt maken met de poster.

Dus heb je ook een vraag, laat het me weten. Dan duiken we naast de praktijk ook nog even de theorie in.  De traditionele Chinese geneeskunst is prachtig!

Geplaatst in

Helga Wensink