Massagepraktijk Touch Of Flowers

Shiatsutherapie

 

Ik ben Helga en ik ben in 1967 geboren in Loosduinen. Loosduinen is een stadsdeel van Den Haag en een voormalig Westlands tuindersdorp. Daar heb ik niet zo heel lang gewoont, want al snel verhuisden we naar een nieuwbouw huis in Nootdorp. Dat ligt vlak bij Den Haag. Op mijn 10e verhuisde ik met mijn ouders en mijn zusje naar Bergentheim, een dorp in de gemeente Hardenberg in de provincie Overijssel. Dat was een hele omschakeling. In het begin kon ik de kinderen uit mijn klas niet eens verstaan. Gelukkig werd dat al snel beter. Na de lagere school in Bergentheim ging ik naar de havo in Hardenberg.

 

Ik was 16 toen ik besloot dat de havo niks meer voor mij was en ik iets met mijn handen wilde gaan doen. Of het kok of bakker zou worden wist ik nog niet, maar ik werd toegelaten in de bakkersklas. Dus dat werd het. In 1985 heb ik mijn diploma brood en banketbakker gehaald. Maar ik vond vooralsnog geen werk in een bakkerij.

 

In december 1985 trouwde ik en zijn we in Loozen gaan wonen. Loozen is een landelijk gelegen buurtschap in de voormalige gemeente Gramsbergen (inmiddels gemeente Hardenberg). Daar kregen we drie kinderen. Toen de jongste in 1996 ook naar de basisschool ging, had ik werk gevonden in een bakkerij. Scholing en ontwikkeling vond ik toen en nog steeds erg belangrijk, daarom ben ik toen ook verder gaan leren voor banketbakker en heb in 1999 mijn diploma eerste banketbakker en in 2000 het diploma banketspecialist behaald. Het was een drukke tijd, maar het werk en de school was goed te combineren met het gezin en alles ging zijn gangetje.

 

Tot ik in 2007 kennis maakte met Bach Bloesem Remedies. In eerste instantie gebruikte mijn dochter en haar pony allebei op aanraden van de trainer de rescue remedie op concoursen om de wedstrijdspanning te verminderen. Door die spanning gingen op wedstrijden veel dingen mis die normaal gesproken goed gingen. En het middel werkte buitengewoon goed!  Hierdoor werd mijn interesse in de bloesems gewekt. En toen er vlak bij huis een cursus  Bachbloesemtherapie werd gegeven heb ik me daarvoor ingeschreven. Er ging een nieuwe wereld voor me open.

 

Het was een leuke praktijkgerichte opleiding en we gingen als eerste op onszelf uitproberen. En ja, alhoewel ik nergens last van had (ahum), hebben de bloesems mij toch veel gegeven. Mede dank zij de Agrimony kan ik weer bij mijn eigen gevoelens. En dat is niet altijd even makkelijk. Ook niet voor mijn omgeving. Maar toch zou ik het niet meer willen missen.

 

Meer luisterend naar mijn gevoel ben ik Quantum Touch gaan doen, in augustus 2008. Ook heb ik zelf een aantal behandelingen gehad en gegeven. Ik voelde zelf dat het werkte en het gaf mij ook veel voldoening om het te geven. Dit alles zette mij op het spoor dat ik heel graag mensen wilde helpen.

 

In een van de vervolgcursussen van de Bach Bloesems leerden we ook over huidzones en dat bracht mijn interesse naar de voetreflexzonetherapie. En omdat ik ook een erkende opleiding zocht, en niet zomaar een hobbycursusje kwam ik in 2009 bij DBA terecht.

 

De theorie van de medische basiskennis was voor mij wel erg pittig, omdat ik verder geen medische vooropleiding had. Maar ik vond het wel allemaal steeds boeiender worden. En het is gelukt. Het daadwerkelijk aanraken van mensen en aangeraakt worden tijdens de voetreflex vond ik ook erg prettig. Soms wat pijnlijk maar het voelde wel goed.

 

Tijdens de cursus hoorde ik ook van allerlei andere massagevormen en Shiatsu sprak mij erg aan. Om mij ervan te overtuigen dat Shiatsu echt iets was voor mij heb ik eerst de korte cursus Stoelshiatsu gedaan. Dat bleek een goede keuze. Met veel plezier heb ik deze praktijkcursus gedaan. En wat een voldoening geeft het om mensen te behandelen en wat krijg je er zelf veel voor terug. Daarna ben ik de langere opleiding Shiatsu Ryoho gaan doen.

 

Nu wist ik het zeker. Het wordt de Shiatsu! En dan aan de slag in een eigen praktijk.

Die noem ik dan Touch Of Flowers. Want het begon allemaal met die bloemetjes.

Werken bij de bakker doe ik nu part time met veel plezier.

De drie geweldige kinderen zijn opgegroeid en zelfstandige volwassenen geworden.

Dus past het nu ook goed in mijn leven. Ik ga ervoor....

De opleiding Shiatsu Ryoho heb ik in 2011 met goed gevolg afgesloten en in aug 2011 heb ik mijn eigen massagepraktijk “Touch of Flowers” geopend.

 

Helga Wensink - van Gemmert

Social Media:

Facebook persoonlijk: https://www.facebook.com/helga.vangemmert

Facebook praktijk: https://www.facebook.com/Massage-praktijk-Touch-Of-Flowers-422552674464177/

Opleidingen:

Stoelshiatsu Groningen

Een korte praktijkgerichte opleiding waarin je leert om mensen te behandelen op een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel.

Shiatsu Ryoho Groningen

Je leert, in 1 jaar, functiestoornissen te bestrijden bij mensen. Shiatsu Ryoho is gebaseerd op de Namikoshi methode. De de oosterse filosofie is richtinggevend, maar is ook te verklaren met het westerse wetenschappelijke model. Vooral de overeenkomsten tussen de twee denkmodellen worden benadrukt. Ook anatomie, fysiologie en pathologie zijn onderdelen van de opleiding.

Paardenshiatsutherapie Durbuy (België)

Je leert, in 3 jaar, helende shiatsutechnieken, technieken bij specifieke problemen, speciale punten op de meridianen en juiste diagnose stellen bij paarden met elk jaar een theoretisch en een praktijkexamen. Over de drie jaren verdeeld zijn er ook lessen in shiatsu voor mensen. Waar je dan in het derde jaar een theorie en praktijk examen voor doet.

Klassieke Shiatsu Den Haag

Dit is een vierjarige HBO opleiding, voor het beroep shiatsu therapeut. Het bestuderen, beoefenen en ontvangen van Do-In en Shiatsu geeft de basis. Hiermee kan je je eigen leven, en dat van je klanten, kwalitatief verbeteren. Je leert een bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg en het maatschappelijk welzijn van de mens. Ik heb nu het tweede jaar afgerond.

Specialisatie: nek en schouder klachten bij mensen

Stoelshiatsu

Shiatsu Ryoho

Paardenshiatsu

Klassieke Shiatsu

Hoe klanten mij ervaren:

Ina Slotman uit Hardenberg

Kraamverzorgende

Ik heb nekklachten. Ik ben heel tevreden over de behandeling die Helga mij bied.

Enorme verlichting en beter resultaat in kortere tijd!

Helga is een heel prettig persoon, ik kan mij volledig ontspannen tijdens de behandeling! Het is echt een aanrader, ik ben sneller door haar behandeling van mijn klachten af!

 

Wil jij ook graag een oplossing voor jouw specifieke klachten?

Mijn praktijk

Mijn praktijk ben ik gestart in augustus 2011. Ik vond het belangrijk om zo snel mogelijk na mijn opleiding officieel te starten, zodat mijn klanten ook hun rekeningen weer bij de ziektenkostenverzekeraar konden declareren. En ook vond ik het belangrijk om mijn omgeving te laten weten dat het niet zomaar een hobby was, maar een “echte” praktijk.
De mensen kenden mij natuurlijk als banketbakker en in plaats van degen kneden ging ik nu ook mensen “’kneden”. Inmiddels is het voor sommige mensen al andersom, en kennen ze mij als shiatsutherapeut en zijn ze soms verbaasd als ter sprake komt dat ik ook nog als banketbakker werkzaam ben.

Ik vind het erg fijn als ik mensen kan helpen om hun lichaam meer in balans te krijgen en een stukje ontspanning te bieden in deze hectische tijd.

Mijn praktijk heb ik bij mij thuis in het mooie Loozen, waar ik op de begane grond een kamer heb ingericht als praktijkruimte. Daardoor is de sfeer informeel en ongedwongen. Dit gecombineert met kennis en vaardigheden maakt dit tot een goede combinatie.

Dat ik mijn praktijk thuis in Loozen heb is voor mij heel praktisch, maar mijn klanten moeten er dus iets meer moeite voor doen om naar mij toe te komen.

Loozen is een buurtschap tussen Hardenberg en Gramsbergen en er is geen openbaar vervoer. Wel kan je hier gratis parkeren. Het is ook niet zo moeilijk te vinden. Loozen is niet zo groot en ik woon aan de Roskampweg voorbij camping De Roskamp aan het einde van de doodlopende weg. Dus als je de borden van de camping volgt ben je er zo.

Steeds meer mensen weten gelukkig de weg te vinden naar mijn praktijk en door mond op mond reclame is mijn praktijk nog steeds groeiende.

Ook zelf ben ik nog constant in ontwikkeling. Er zijn altijd wel nascholingen die gevolgd moeten worden en ik ben ook nog bezig met de opleiding Klassieke Shiatsu. Er is nog zoveel te leren over shiatsu en de traditionele chinese geneeswijzen vind ik super interessant!

 

Algemene Praktijkinformatie:

Praktijknaam: Touch Of Flowers

Straat en huisnummer: Roskampweg 1

Postcode: 7778HJ

Plaats: Loozen

Telefoonnummer: 06 29431399

E-mailadres: info@nekenschouderklachten.nl

KvK-nummer: 53234367

BTW-nummer: NL127976395B01

Heb je vragen over de mogelijkheden? 

Neem dan vrijblijvend contact met me op!