Kippensoep

Mijn oma wist het al. En haar oma waarschijnlijk ook. Kippensoep helpt bij griep en verkoudheid en voor het aansterken na een ziekte.  Zonder wetenschappelijk bewijs. Uit overlevering en ervaring. Vaak wordt gedacht dat dit een oud gebruik is dat achterhaald is. In onze tijd willen we graag bewijs zien. En dus zijn er verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de medische werking van kippensoep.

Nu weten we dat in kippenvlees een eiwit met het aminozuur cysteïne zit. Dit zwavel bevattende aminozuur werkt als antioxidant en verwijdert giftige stoffen uit het lichaam. Het helpt bij het onderhoud van het immuunsysteem. Ook verdunt cysteïne slijm waardoor dit makkelijker opgehoest kan worden of via de neus het lichaam kan verlaten. virussen worden met het slijm snel verwijderd.

Ons voedsel is ons eerste medicijn, zei Hippocrates (5e eeuw voor Christus), de Griekse grondlegger van de westerse geneeskunde. Ook de traditionele Chinese geneeswijzen zien voedsel als medicijn en gebruikt voedsel als instrument voor het verbeteren en behouden van de gezondheid.

Naast een shiatsu behandeling voor jouw specifieke klachten kan ik je ook voorzien van een passend voedingsadvies. Voor vragen of informatie kan je gerust contact opnemen.

Geplaatst in

Helga Wensink