Ben jij ook zo moe?

Ben jij ook zo moe van al die veranderingen en dubbele taken? Je huishouden draaiende houden, thuiswerken en schooljuf spelen voor de kinderen die ook de hele dag thuis zijn. Neem dan heel even een momentje voor jezelf en voel eens of je dit punt kunt vinden. (LET OP!  dit punt wordt afgeraden als je zwanger bent)

Het zit een handbreedte onder je knieschijf en een duimbreedte naast het midden aan de buitenkant van je scheenbeen. Is die gevoelig? Dan kan je zacht druk geven met je duim. 2 seconden druk geven en dan weer 2 seconden los laten. Doe dat ongeveer 5 minuten aan beide zijden.

Het punt heet in het chinees Zú Sān Lĭ en wordt daarnaast ook wel het ‘Voetdriedorpenpunt’ genoemd. Dit is ontstaan vanuit het Chinese leger. De soldaten moesten vaak erg ver lopen. Als ze dan na een lange tocht vermoeid werden en nog een paar dorpen verder moesten lopen, moesten de soldaten om de 3 mijl het punt bij hun collega soldaten aanprikken. Zo konden ze nog drie dorpen verder lopen.

Zú Sān Lĭ s een van de beste acupunctuur punten op het lichaam voor het versterken van je immuunsysteem en bij vermoeidheidsklachten. En dat kunnen we in deze tijd wel gebruiken toch?

Nog een tipje: Doe dit niet vlak voor het slapengaan. Anders kon je wel eens wakker blijven liggen.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Geplaatst in

Helga Wensink