Wat is Shiatsu?

Is het een vechtsport? Kan je het eten?

Nee, Shiatsu is een oosterse geneeswijze.

De  vertaling van Shiatsu : shi = vinger, atsu = druk.

Shiatsu  is een manier van lichaamstherapie of massage.

Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam.

Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen.

Er zijn verschillende stijlen binnen Shiatsu. Zo zijn er veel leraren die hun eigen specialisatie ontwikkelden en die na verloop van tijd uitgroeiden tot een specifieke stijl binnen Shiatsu. 

Een meer algemene en bekende stijl is wat men noemt de Klassieke Shiatsu. Hierbij wordt vooral gewerkt met de klassieke meridianen die men ook bij acupunctuur gebruikt.

Shiatsu wordt gedaan met de blote handen, ellebogen, knieën, of voeten, geen apparaten.

Er wordt alleen druk uitgeoefend aan het oppervlak van het lichaam (sommige nieuwere stijlen gebruiken ook wrijvingen en het uitrekken van de armen en benen)

Men blijft geheel gekleed. Dus trek gemakkelijk zittende kleding aan.

Een behandeling bij mij duurt ruim een uur en kost 45 euro

Als je aanvullend verzekerd bent kan je dat mogelijk geheel of gedeeltelijk declareren bij uw ziektekostenverzekeraar.

Geplaatst in

NekenSchouderminda

Het is mijn missie om alle werkende moeders met nek en schouderklachten te helpen hun klachten te verminderen en stress te reduceren. Dit wil ik natuurlijk doen door middel van behandelingen geven. Maar ook door bewustwording te creëren. Oefeningen, meditaties, recepten en tips en tricks te delen.